dinsdag 25 september 2012

My Machine: een droommachine ontwerpen voor Zuid-Afrika

WAUW! Wat een dag. We zijn ondergedompeld in een bad van creativiteit. We gingen op zoek naar leuke, toffe, originele ideeën. En die vonden we soms in't puntje van onze kleine teen :-)
In de babbelbox kregen we de kans om onze leeftijdsgenootjes in Zuid-Afrika wat vragen te stellen. Vragen waar we dolgraag een antwoord op willen krijgen.
Ondertussen ontwierpen we in de klas een heleboel machines: zo zal met de poetsfiets elk huis in Zuid-Afrika er kraaknet bijliggen of kan je superveilig gaan surfen of een surfplank die voorzien is van allerlei technische snufjes om gevaarlijke zeedieren (zoals walvissen en haaien) op een afstand te houden. Je kan met de automatische pelmachine elke soort fruit pellen zonder je handen vuil en plakkerig te maken. En met de grote doorzichtige bal, kan je op safari zonder dat de dieren je kunnen aanvallen en je ze toch van héél dichtbij kan bewonderen. .. Onze klas puilde uit van de ideeën.




Morgen neemt het My Machine-team onze ideeën mee naar de Laerskool Swartland in Zuid-Afrika. Wij zijn benieuwd naar hun reacties. Die kunnen we binnenkort volgen op www.mymachine.be