De tuinkers schoot goed op. Vandaar dat we aan het werk moesten om hem te verwerken in een heerlijke soep. Met het weer dat wat kouder wordt kunnen we die extra vitamientjes best wel gebruiken. Snijden, wassen, stoven, mixen en uitdelen om met z'n allen te genieten van een kommetje heerlijke soep. Dit moeten we meer doen.
Voor de liefhebbers vind je het recept hieronder. Zo kan je thuis zelf nog eens aan de slag ;-)
- 3 flinke bossen tuinkers
- 1 grote ajuin (fijngesneden)
- 3 l water
- 4 bouillonblokjes (kip)
- peper en zout
- 15 cl room
- bakboter
- 1 grote ajuin (fijngesneden)
- 3 l water
- 4 bouillonblokjes (kip)
- peper en zout
- 15 cl room
- bakboter
Snij de tuinkers en de ajuin fijn.
Smelt de boter in een kookpot en fruit er de
tuinkers en de ajuin in aan. - -> Fruiten: zorgen dat de ajuin glazig
wordt en de tuinkers een beetje slapjes.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng
aan de kook.
Laat 10 minuutjes doorkoken met het deksel op de
kookpot.
Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
Werk af met een scheutje room.
Klaar om te eten? Schep de soep uit en garneer met
een plukje tuinkers.