woensdag 25 september 2013

Compostmeesters in wording, Burton Morris en openklasdag

Het zesde leerjaar is bij ons op school verantwoordelijk voor het compostvat en scrappy, de recyclagerobot.  Zo dragen we ons steentje bij voor het milieu.
Om toch alles nog es op te frissen, werden we uitgenodigd door de compostmeesters die ons alles van dichtbij lieten zien: het recycleren, hoe wordt compost gevormd, welke dieren leven in het compostvat en een mengeling maken van potgrond met compost om ons eigen tuinkers te kunnen kweken. Eenmaal de tuinkers groot genoeg is, maken we in de klas verse tuinkerssoep. Mmmm....







In hoog tempo werkten we  Burton Morris af. Knippen, plakken, contrasterende kleuren zoeken, ... pop-art heeft nog weinig geheimen voor ons.









Vandaag zat de klas goed vol. Mama's en papa's hebben de les metend rekenen over schaal gevolgd en gehoord dat wij al een mondje vol Frans spreken. Iedereen ging enthousiast naar huis, de ouders na de uitleg, de leerlingen omdat  ze een filmpje mochten meepikken in de zaal terwijl wij met de ouders in de klas bleven. Een win-win-situatie ;-)