donderdag 26 september 2013

Filmworkshop

Close up, medium shot, long shot, storyboard,... vanaf vandaag kennen deze termen (bijna) geen geheimen meer voor ons. Omdat we peter/meter zijn van het vissersmonument in Heist, kregen we een workshop aangeboden van Jekino en de stad Knokke-Heist. Een workshop "kortfilm"! Sommige leerlingen ontpopten zich als echte regisseurs, andere zijn duidelijk geboren stylistes en acteurs. Toch hebben ze van alle taken eens kunnen proeven en zich kunnen ontplooien in dat waar ze zich goed bij voelden.

Na een voormiddagje werken en technieken onder de knie krijgen, werd er eerst een storyboard gemaakt en een blad met screenshots. Geen eenvoudige opgave.

In de namiddag konden we onder een stralende zon schitterende shots opnemen met de hulp van Elke en Yuri. Ze zorgden ervoor dat we onze screenshots goed volgden.
Zij hebben nu nog de opdracht om voor ons te knippen en te plakken. Zij zullen onze kortfilm monteren. Ten laatste half november krijgen we onze 4 kortfilms in handen... We zijn benieuwd naar het eindresultaat.