zondag 13 oktober 2013

Volop vitamientjes opdoen

fotograaf van dienst: Dean

De tuinkers schoot goed op. Vandaar dat we aan het werk moesten om hem te verwerken in een heerlijke soep. Met het weer dat wat kouder wordt kunnen we die extra vitamientjes best wel gebruiken. Snijden, wassen, stoven, mixen en uitdelen om met z'n allen te genieten van een kommetje heerlijke soep. Dit moeten we meer doen.

Voor de liefhebbers vind je het recept hieronder. Zo kan je thuis zelf nog eens aan de slag ;-)

 
 
 
- 3 flinke bossen tuinkers
- 1 grote ajuin (fijngesneden)
- 3 l water
- 4 bouillonblokjes (kip)

- peper en zout
- 15 cl room
- bakboter
Snij de tuinkers en de ajuin fijn.
Hou een beetje tuinkers apart voor de garnering (afwerking, versiering).
Smelt de boter in een kookpot en fruit er de tuinkers en de ajuin in aan.  -   -> Fruiten: zorgen dat de ajuin glazig wordt en de tuinkers een beetje slapjes.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Laat 10 minuutjes doorkoken met het deksel op de kookpot.
Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
Werk af met een scheutje room.
Klaar om te eten? Schep de soep uit en garneer met een plukje tuinkers.